Harkemase Boys wint in laatste minuten, contract van trainer De Jong niet verlengd

30 nov 2019 - 17:40

Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag in de extra tijd van SteDoCo gewonnen. Door een eigen doelpunt werd het 1-2 in het voordeel van de Harkiten. Na de wedstrijd werd bekendgemaakt dat het contract met trainer Hans de Jong niet verlengd wordt.

Hans de Jong viert de 1-2 - Foto: Orange Pictures

De Harkiten begonnen goed aan de wedstrijd, want ze kwamen al na drie minuten op voorsprong. Berwout Beimers kwam door en schoof de bal achter de keeper. Harkemase Boys kreeg kansjes op de 0-2 en vijf minuten voor rust kreeg SteDoCo een grote kans op de gelijkmaker, maar die bal ging net voorlangs.

Beide teams kregen na rust ook wel wat kansen, maar echt spannend werd het in de laatste minuten pas weer. Kort voor tijd maakte SteDoCo namelijk gelijk. Harkemase Boys was echter scherp. Drie minuten later kwamen de Friezen alweer op voorsprong door een eigen doelpunt.

Na de wedstrijd werd bekendgemaakt dat trainer Hans de Jong na dit seizoen afscheid van de club neemt. De Jong is bezig aan zijn eerste seizoen bij de club en staat na dertien wedstrijden knap derde, maar toch heeft de club besloten zijn contract niet te verlengen.

Harkemase Boys moest vorig seizoen op het laatste moment om een nieuwe trainer zoeken, nadat Tieme Klompe onverwacht stopte. De club kwam uit bij de nu 57-jarige De Jong uit De Knipe. Zijn dienstverband blijft dus één seizoen.

Derde plaats

De Harkiten staan na 13 wedstrijden op de derde plek in de derde divisie. De achterstand op koploper Sparta Nijkerk is tien punten.

(Advertentie)
(Advertentie)