SC Cambuur pakt drie punten tegen Jong AZ

29 nov 2019 - 22:12

Voetbalclub SC Cambuur heeft vrijdagavond met 3-1 gewonnen van Jong AZ. De Leeuwarders waren in hun thuiswedstrijd, na een 1-0 achterstand, door goals van Stanley Akoy, Issa Kallon en Robert Mühren met 3-1 te sterk voor de Alkmaarders.

Mitchel Paulissen - Foto: Orange Pictures

De ploeg van trainer Henk de Jong begon slecht aan de wedstrijd. Al na drie minuten kwamen de Leeuwarders op een achterstand. Na een verkeerde pass van keeper Sonny Stevens kon Félix Correia de bal veroveren, Erik Schouten uitkappen en scoren. Na de achterstand stond het niet veel later bijna 1-1, maar het schot van Mühren kon met de hand gekeerd worden door AZ-keeper Rody de Boer.

Kallon heeft brommer mee

In de 19e minuut van de wedstrijd stonden de Leeuwarders echter wel op gelijke hoogte. Mitchell Paulissen bereikte David Sambissa die de bal voorzette. In het strafschopgebied lag Mühren met zijn hoofd de bal terug op Akoy die met zijn schot voor de 1-1 zorgde. Een minuut later lag de 2-1 er ook al in voor Cambuur. Aan de rechterkant van het veld stapte Issa Kallon op de brommer en na een sprint maakte de buitenspeler via de onderkant van de lat de 2-1. Na de 2-1 ging de wedstrijd gelijkwaardig op, maar de Leeuwarders gingen met een voorsprong de kleedkamers in.

Lastige tweede helft

In de tweede helft bleef het gelijkwaardig opgaan. Na een uur spelen kreeg Sambissa een kans op de 3-1, maar zijn schot kon gekeerd worden door de AZ-keeper. De Leeuwarders hadden moeite om elkaar goed te bereiken in de tweede helft. Ondanks de druk van de Alkmaarders kon Cambuur de voorsprong wel vergroten.

Invaller Ragnar Oratmangoen veroverde de bal op de helft van de Alkmaarders. Zijn pass kwam terecht bij de topscoorder van de Leeuwarders Mühren. Hij kon met zijn veertiende van het seizoen de spanning uit de wedstrijd halen: 3-1.

Cambuur verdedigde de voorsprong de laatste minuten met tien man nadat Akoy met een hoofdblessure het veld moest verlaten. Maar de drie punten kwamen niet meer in gevaar. Door de winst blijft Cambuur bovenaan staan in de stand met 39 punten uit 17 wedstrijden.

SC Cambuur - Jong AZ 3-1 (2-1) 3. Correia 0-1; 19. Akoy 1-1; 20. Kallon 2-1; 76. Mühren 3-1

Opstelling Cambuur: Stevens; Schmidt, Mac-Intosh, Schouten, Sambissa; Akoy, Maulun, Hoedemakers; Kallon (79. Bangura), Mühren, Paulissen (66. Oratmangoen)

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal Jong AZ
(advertinsje)
(advertinsje)