Kustwacht stopt met zoeken naar vermiste viskotter

28 nov 2019 - 20:16

De zoekactie naar de twee opvarenden van de Urker viskotter UK165 'Lummetje' is donderdag stilgelegd. De vissersboot verstuurde donderdagochtend een noodsignaal. De hele dag is de Kustwacht op de Noordzee bij Texel aan het zoeken geweest. Toen het donker werd, zijn ze daarmee opgehouden.

Foto: Kustwacht Nederland

De Kustwacht zocht met helikopters en met een vliegtuig en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) hielp met de reddingsboten. De twee opvarenden, mannen van 27 en 41 jaar uit Urk, zijn niet gevonden.

"Door de hoge golven en stroming kon donderdag niet gedoken worden naar het wrak dat in de ochtend al was gelokaliseerd", zegt de Kustwacht.

Niet weer zo'n zoekactie

Er komt vrijdag niet weer zo'n grote zoekactie. "Het is wachten op rustiger weer, zodat dit veilig kan. De betrokken diensten bereiden zich hierop voor, zodat ze direct in actie kunnen komen. Naar verwachting is dat dit weekend."

In de tussentijd kunnen andere betrokken schepen en viskotters wel doorgaan met zoeken. "Vanuit het Kustwachtcentrum zal dit worden gecoördineerd om de veiligheid te waarborgen."

(Advertentie)
(Advertentie)