Danny Kampstra gaat viral met wereldgoal

Het is een prachtige goal na een geweldige rush. Danny Kampstra van St.-Annaparochie maakte 'm afgelopen zondag in de wedstrijd tegen LVV Friesland. Het doelpunt ging viral op social media. Waar het anders blijft bij de aanhang van de club zijn er nu al meer dan 3 miljoen mensen over de hele wereld die het doelpunt hebben bekeken.
Danny goes viral
Het doelpunt valt na een lange rush van Kampstra. Hij passeert meerdere spelers en uiteindelijk ook de keeper. Jordy Miedema, die alle mediazaken voor St.-Anna doet, zette het doelpunt op Instagram en toen was er geen houden meer aan. Jordy heeft hem ook naar profvoetballers en -clubs gestuurd. Justin Kluivert van AS Roma heeft erop gereageerd. Hij vond het een mooi doelpunt.

St-Anna aan kop

Voor Danny, die zelf geen Instagram heeft, is het een volledige verrassing dat het doelpunt zo viral gaat. Eigenlijk vindt hij het bizar. De impact van social media is ontzettend groot, merkt hij.
De voetballer is bezig aan zijn eerste seizoen bij VV St.-Anna. Hiervoor speelde hij bij ONS Sneek. Nu dus in het eerste van St-Anna en dat gaat goed: de ploeg staat bovenaan in de derde klasse. Ze hopen kampioen te worden. Danny heeft daar ook zijn invloed op.
Danny Kampstra en Jordy Miedema over de goal:
Alle wedstrijden worden gefilmd en soms wordt er iets op Instagram gezet. Het mooie van het verhaal is dat Jordy pas de volgende dag doorhad dat het zo'n mooi doelpunt was. Toen Danny de goal maakte, pakte hij net ergens anders een bal vandaan en zag hij de goal dus niet. Toen hij het later op de beelden zag, dacht hij: "Hier kan ik wel iets mee." En toen ging het los.

Cambuur of Heerenveen?

Of het voor Danny ook gevolgen heeft, dat weet hij niet. Er zijn nog geen grote aanbiedingen. Jordy denkt dat ze de nieuwe speler nog wel tot de winterstop kunnen houden. Er is eigenlijk maar een club waar VV St-Anna mee wil onderhandelen: SC Heerenveen.
Voor Danny is dat geen optie. Hij is supporter van Cambuur. De kans is dus groot dat Danny Kampstra en St-Anna samen het seizoen gewoon afmaken.