Henk de Jong beloont Mitchel Paulissen met basisplaats bij Cambuur

28 nov 2019 - 16:00

Mitchel Paulissen begint vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Jong AZ in de basis. De aanvaller, afkomstig van Roda JC, moest het vooralsnog doen met invalbeurten. Vorige week speelde Paulissen de tweede helft tegen FC Eindhoven en dat deed hij goed. Zo tekende hij voor de 3-0.

Die goal werd ook nog verkozen tot goal van de week. Paulissen vindt dat wel een mooie onderscheiding, maar relativeert de uitverkiezing ook. "Belangrijkste is dat er een goal wordt gemaakt. Een intikker telt ook. En zo'n mooie goal telt ook maar voor één. Maar ik vind het wel leuk."

Paulissen neemt de basisplaats over van Ragnar Oratmangoen. Het is voor het eerst dat Paulissen aan de aftrap staat. "Een beloning van geduld en positiviteit? Ja, zo kun je het wel noemen."

"Hij verdient het ook"

Trainer Henk de Jong kon nog niet officieel bevestigen dat Paulissen in de basis begint. Hij moest donderdag de spelers nog inlichten. Maar zijn reactie was duidelijk: "De kans dat hij begint is groot. Hij was goed tegen Eindhoven. En hij verdient het ook. Het is een goede gast."

Jong AZ won maandag van Cambuurs concurrent De Graafschap en daardoor gaan de Leeuwarders nu alleen aan kop. Voor trainer Henk de Jong even een mooi moment, maar verder niet. "Ik kwam thuis van een wedstrijd van de beloften en toen zag ik het. Dat is natuurlijk wel mooi, maar wij moeten naar onszelf kijken. Zo'n overwinning van Jong AZ moet voor ons een 'wake up call' zijn."

"Als wij zelf steeds drie punten pakken, dan lopen we uit. We moeten nu doorpakken. Het zou geweldig zijn als wij winnen van Jong AZ. En dat moet kunnen volgens mij."

Jacobs nog niet fit

Bij Cambuur kan Jamie Jacobs nog niet spelen. Hij heeft nog te veel last van een liesblessure. Volgens Henk de Jong kan de middenvelder volgende week wel weer worden ingezet.

Opstelling Cambuur: Stevens; Schmidt, Mac-Intosh, Schouten, Sambissa; Akoy, Maulun, Hoedemakers; Kallon, Mühren, Paulissen.

SC Cambuur - FC Eindhoven is vrijdagavond live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio. Verslaggever Geert van Tuinen doet vanuit het Cambuurstadion. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

(advertinsje)
(advertinsje)