Brandweer Joure krijgt als eerste een gloednieuwe hulpverleningswagen

27 nov 2019 - 22:02

De eerste van de vijf hulpverleningswagens voor de Friese brandweer is afgeleverd aan het brandweerkorps van Joure. Hulpverleningswagens worden ingezet bij complexe en zware ongelukken waar zwaarder materiaal nodig is dan wat er in een gewone brandweerwagen zit.

Functies

De auto wordt voortgetrokken door een 420pk sterke motor. Daarnaast heeft de wagen een radiografische bediening op de kraan die op het chassis gebouwd is, de kraan komt van het bedrijf Hiab uit Meppel. Met de kraan worden bijvoorbeeld auto's die op de kop liggen overeind trekken, maar kan ook objecten verstevigen of onder druk houden als de situatie daar om vraagt. De auto is compleet afgeleverd door Ziegler brandweertechniek uit Winschoten.

Joure de eerste, nog vier in opbouw

De wagen van Joure is de eerste in een serie van vijf wagens. De andere auto's gaan naar de brandwachten van Oosterwolde, Franeker, Leeuwarden en Drachten. De hulpverleningswagens die nu nog op de kazernes van Leeuwarden, Drachten en Franeker staan worden gebruikt tot de nieuwe wagens aankomen en de brandweermensen hun opleidingen voor het takelen met de kraan gehaald hebben.

Foto: Melarno Kraan, Ziegler
Trefwoorden: 
brandweer Joure hulpverlening
(advertinsje)
(advertinsje)