Aardbeving in Albanië: "Zelfs grote gebouwen zijn ingestort"

"Ik dacht eerst: wat gebeurt hier nu? Je wordt echt compleet door elkaar geschud." Dat vertelde onze verslaggever Bauke Deelstra dinsdagochtend vanuit Albanië, waar hij nu woont. De westkust van Albanië werd getroffen door een aardbeving met een kracht van 6.4 op de schaal van Richter.
© ANP
Het epicentrum lag op tien kilometer diepte bij de stad Durrës, zo'n dertig kilometer van de hoofdstad Tirana. Daar lagen Bauke en zijn vrouw te slapen toen de beving enkele uren geleden plaatsvond.

"Grote gebouwen ingestort"

"In september was er ook al een aardbeving, toen was het al de zwaarste in twintig jaar", volgens Bauke. "Toen raakten al veel mensen gewond, maar het zou mij nu niet verbazen als er mensen overleden zijn. Wij zitten in een stevig huis en zijn geschrokken, maar er zijn ook veel mensen die in oude woningen leven. Ik zag zelfs dat er ook grote gebouwen zijn ingestort."
De stad Durrës, de tweede grootste van Albanië, heeft zo'n 175.000 inwoners. Het ministerie van Defensie van Albanië meldt negen doden en tientallen gewonden.
Het epicentrum van de aardbeving © United States Geological Survey
Verslaggever Bauke Deelstra woont in Albanië
Inmiddels Bauke en Evie met een actie begonnen om geld in te zamelen voor de slachtoffers. Met het geld willen ze hulppakketten regelen die de mensen kunnen helpen.