Onrust over pannakooi Dokkum levert 401 handtekeningen op voor heropening

25 nov 2019 - 19:28

De pannakooi in de Dokkummer woonwijk it Fûgellân moet weer open, dat vindt het bestuur van de wijkraad van it Fûgellân. Zij hebben maandagochtend 401 handtekeningen van inwoners aangeboden, aan wethouder Pytsje de Graaf van Noordoost-Fryslân.

Foto: Omrop Fryslân, Ben de Jager

In totaal 393 huishoudens zijn voor de heropening van de pannakooi, acht mensen hebben hun handtekening gezet voor een verplaatsing van de pannakooi en dan kan die wat hen betreft weer open. Niemand heeft een handtekening gezet voor sluiting van de kooi.

Ongelukkig moment

Het gesprek tussen de wethouder en het bestuur van de wijkraad verliep goed. Wethouder De Graaf begrijpt dat de timing van de sluiting, midden juli van dit jaar, vlak voor de zomervakantie op een ongelukkig moment kwam. Als gevolg van de sluiting begon de jeugd rond te zwerven door de wijk en werden er brandjes gesticht bij het Dokkumer bos.

De pannakooi werd door de rechter gesloten, omdat er door zeven omwonenden bezwaar ingediend werd tegen de omgevingsvergunning, die eerder nooit aangevraagd blijkt te zijn.

Foto: Omrop Fryslân, Ben de Jager

Het eventueel verplaatsen van de pannakooi is eigenlijk niet mogelijk, omdat de kooi zo vast als een huis in de fundering zit. De wethouder moet nu tot een nieuw besluit komen. Zeven huishoudens die tegen de omgevingsvergunning ingegaan zijn, wilden geen handtekening zetten, ook niet voor sluiting. Sinds midden juli dit jaar is de pannakooi afgesloten op last van de rechter.

De wethouder zal nu een nieuw besluit moeten nemen over de heropening, waarna mensen weer een hoger beroep tegen de omgevingsvergunning in kunnen dienen. Wanneer het besluit zal vallen over de pannakooi is nog niet duidelijk.

Trefwoorden: 
Dokkum rechter pannakooi
(advertinsje)
(advertinsje)