Sportcast: "Een stelletje wezels waren het, bange schapen"

25 nov 2019 - 17:30

SC Cambuur en SC Heerenveen moesten beide in Eindhoven voetballen afgelopen weekend. Heerenveen kwam na een slechte eerste helft tekort tegen PSV (2-1). SC Cambuur won wel: FC Eindhoven werd met 3-0 verslagen. In de Formule E maakte Nyck de Vries zijn debuut en haalt Epke Zonderland de Olympische Spelen wel? Genoeg te bespreken in deze Sportcast, en dat doen Geert van Tuinen, Arjen de Boer en Andor Faber dan ook graag. Andries Bakker is vandaag presentator.

De podcast is ook te beluisteren op Spotify en in de podcast-apps.

SC Heerenveen speelde in de eerste helft niet goed tegen PSV. Maar na rust waren de Friezen beter dan PSV. Arjen de Boer was daarom boos dat Heerenveen in de eerste helft niet zo speelde: "Een stelletje wezels waren het, bange schapen.

Geert van Tuinen was kritisch op het slappe verdedigen van Ricardo van Rhijn bij de 2-0: "Van Rhijn liet zich uitspelen als een kind."

Na de rust kwam Alen Halilovic in het veld. De Boer vindt dat hij nu een basisplaats verdient. "Ik vind dat je Faik eruit moet halen. Dan kan Halilovic op de rechterkant van het middenveld spelen."

De Boer heeft ook te doen met Heerenveen-spits Jens Odgaard: "Het lijkt me super frustrerend om bij Heerenveen in de spits te spelen. Dat komt door Ejuke. Die komt altijd naar binnen."

"Cambuur is tegen geen enkele club kansloos"

Ook Cambuur speelde een helft waarin het moeizaam ging. Andor Faber was dan ook blij met de snelle goal na rust: "Het was een geluk dat Cambuur zo snel in de tweede helft scoorde. Anders had je weer zo'n lastige helft gekregen."

Jamie Jacobs ontbrak bij Cambuur. Faber hoopt dat hij snel terug is, want "Jacobs is van levensbelang voor Cambuur." Robert Mühren was er wel, maar hij viel geblesseerd uit. Het lijkt mee te vallen en dat is mooi volgens Arjen de Boer, want "als Mühren zo doorgaat, schiet hij er 25 in. Minimaal."

De Boer denkt dat het van Cambuur sowieso lastig winnen is: "Cambuur is thuis tegen geen enkele club kansloos."

Formule E

Nyck de Vries werd bij zijn debuut bij de Formule E zesde en zestiende. Het maakte Geert van Tuinen niet veel uit: "Hij rijdt in de Formule E. Kom op man, dat is toch een competitie van niets."

Afwisselend praten sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Arjen de Boer en Geert van Tuinen je in deze podcast iedere maandag bij over het sportnieuws. De presentatie is in handen van Andries Bakker of Jantine Weidenaar.

(advertinsje)
(advertinsje)