Onoverwinnelijke UNIS Flyers is 'Wedstrijd van de Week'

UNIS Flyers verloren deze zomer de nodige sterspelers, maar toch hebben de ijshockers uit Heerenveen het in het nieuwe seizoen weer knap op de rit. Sterker nog: de eerste vijf BeNe-League wedstrijden wonnen ze allemaal. Ook in de beker en in de Inter Region Cup presteren de Flyers goed. Alle reden om de club aankomende vrijdag te verkiezen tot 'Wedstrijd van de Week', als ze bezoek krijgen van Microz Eaters Limburg.
Het was een uitdaging: vervanging vinden voor drie belangrijke spelers. Tony Demelinne, Marco Postma en keeper Sjoerd Idzenga verlieten allemaal de Flyers na het afgelopen seizoen, toch staat de ploeg van coach Mike Nason eerste in de BeNe-League. "En dat is wel heel erg knap, want dat hadden niet veel mensen vooraf verwacht", zegt sportverslaggever Andor Faber. "Vrijdag willen de Flyers natuurlijk de koppositie behouden, maar het is ook om een andere reden nog een bijzonder duel. Leeuwarder ijshockeyer Postma komt terug op Thialf, want hij speelt nu bij de tegenstander van vrijdag."
Het duel tussen de UNIS Flyers en Microz Eaters Limburg is zaterdag terug te zien bij Omrop Fryslân.
© Omrop Fryslân
In de 'Wedstriid fan de wike' staat elke week op Omrop Fryslân radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop extra aandacht besteed aan de wedstrijd, die verkozen is tot 'Wedstriid fan de wike'. De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te zien.