Loting districtsbeker: Buitenpost thuis tegen Drachtster Boys

25 nov 2019 - 16:40

Hoofdklasser Buitenpost speelt in de tweede ronde van de districtsbeker thuis tegen Drachtster Boys. Dat is de uitkomst van de loting die maandag was. In totaal zitten er nog 23 Friese clubs in het bekertoernooi. Ryptsjerk is vrijgeloot, dus die club is al zeker van de derde ronde.

Rik Weening fan VV Bûtenpost - Foto: www.orange-pictures.nl

Buitenpost is de hoogst spelende Friese ploeg in het noordelijke bekertoernooi. Zij ontmoeten nu dus de Drachtster Boys, dat tiende staat in de Eerste Klasse. Derdeklasser Heeg, dat in de eerste ronde stuntte tegen Balk, neemt het nu op tegen vierdeklasser Dokkum. Ook Heerenveense Boys schakelde in de eerste ronde een eersteklasser uit. Zij spelen nu tegen Ureterp, dat verrassend won van Broekster Boys.

De loting van de tweede ronde was op regio. Dat betekent dat de Friese clubs allemaal een andere Friese club ontmoeten. Bij andere regio's is hetzelfde het geval.

De wedstrijden in de tweede ronde worden gespeeld op 10, 11 en 12 december.

Loting tweede ronde

SC Joure 't Fean'58
Leeuwarder Zwaluwen Drachten
RWF VC Trynwâlden
WTOC Renado
LAC Frisia 1883 SDS
Buitenpost Drachtster Boys
Oerterp Heerenveense Boys
Heeg Dokkum
ONT Terschelling
Leovardia ONS Sneek 2
Surhuisterveen Read Swart
Rijperkerk vrijgeloot

Bekertoernooi voor amateurclubs

De districtsbeker is het toernooi voor Nederlandse amateurclubs. Clubs uit de hoofdklasse en lager doen aan het toernooi mee. De twee Friese clubs in de derde divisie, Harkemase Boys en ONS Sneek, dus niet. Op dit moment is Buitenpost dus de hoogst spelende Friese club in het bekertoernooi.

Er zijn zes KNVB-districten in Nederland. Alle Friese clubs zitten in district Noord.

(advertinsje)
(advertinsje)