Dokkumer bedrijf levert vlaggenmasten voor wereldtentoonstelling in Dubai

25 nov 2019 - 13:24

De Dokkumer Vlaggen Centrale heeft een grote order te pakken: de fabriek maakt vlaggenmasten voor de wereldtentoonstelling die volgend jaar in de Verenigde Arabische Emiraten is. Dat evenement wordt elke vijf jaar gehouden en de eerstvolgende editie is in Dubai.

"We zijn al heel lang actief in het gebied, al tien jaar, en hadden al eerder vlaggen mogen leveren voor de grootste toren ter wereld", vertelt directeur Robert-Jan Hageman. "Door die contacten hebben we deze opdracht gekregen. We zijn ooit begonnen met vlaggen. Daardoor zijn we ook op een beurs in Dubai gekomen, waar we met ondersteuning van de provincie konden zijn. Zo is het contact gelegd."

Het bedrijf heeft fabrieken in China en Finland. "De masten worden duurzaam in China gemaakt, van die fabriek zijn we voor de helft eigenaar. De speciaal verpakte masten worden naar Dubai in zeecontainers verscheept. Dat vervoer is altijd wel een issue, want het is een langwerpig product, de masten zijn tien meter lang." Het bedrijf maakt nu 700 masten, maar volgens de directeur kan het wel richting de duizenden gaan.

Foto: Omrop Fryslân, Jantine Stoffers

Het bedrijf is nog bezig om ook vlaggen te verkopen voor de wereldtentoonstelling. "Het thema van de wereldtentoonstelling is duurzaamheid en dat past er mooi bij, want we hebben vlaggen gemaakt van petflessen, van honderd procent gerecycled materiaal. Die opdracht hebben we nog niet."

Ook volgend jaar verwacht het bedrijf veel drukte. "In 2020 is de Formule 1, het EK voetbal, 75 jaar bevrijding, de Invictus Games en Sail Amsterdam. We zijn druk bezig om opdrachten binnen te halen."

Directeur Robert-Jan Hageman

(advertinsje)
(advertinsje)