Nyck de Vries maakt indruk: van 24e naar 7e plek

Nyck de Vries heeft grote indruk gemaakt in de Formule E. De Vries begon in de tweede Formule E race van het seizoen als een-na-laatste, maar klom op naar de zevende plek. Met dank aan wat geluk, maar vooral knap gereden en een paar mooie inhaalacties pakte hij maar liefst 16 plekken winst.
© www.orange-pictues.nl
Nyck de Vries eindigde vrijdag als zesde, maar nu moest hij als laatste beginnen. Vergne kreeg van tevoren al een penalty, waardoor De Vries als 23e begon.
Direct bij de start pakte hij twee plekken. Daarna klom hij langzaam naar voren. In de race vielen drie coureurs uit, waaronder de Nederlander Robin Frijns en kregen een aantal coureurs straffen. Maar De Vries liet ook geweldig racen zien.
Hij maakte goed gebruik van de attack mode, zette ook twee keer de snelste ronde neer en liet zien dat zijn auto goed is. Er kwam twee keer een safety car voorbij en daardoor kwam het veld dichter op elkaar en kon De Vries daar optimaal van profiteren.
Aan het einde kwam nog wel het bericht dat De Vries zoals ze dat zeggen Under Investigation staat door een battery infraction. Tot nu toe heeft het nog geen consequenties.
Kijk voor het verloop het liveblog.