VIDEO: Aftrap van de Fryske top 100 trapt in Drachten

23 nov 2019 - 13:05

Op de Zuidkade in Drachten is zaterdagmiddag de aftrap voor de stemperiode van de Friese top 100. Cambuur-trainer Henk de Jong en zanger Gurbe Douwstra zijn aanwezig om letterlijk af te trappen.

De start is van 13.00-18.00 uur live te horen en te zien bij Omrop Fryslân. En naar aanleiding van de startdag is zaterdagavond op televisie ook een speciaal programma, met de leukste gesprekken en optredens, elk uur te zien na Fryslân Hjoed en het weer.

Stemmen in stemhokjes

Publiek kan vanaf 13.00 uur terecht op de Zuidkade om zijn top 5 door te geven in de speciale stemhokjes. De opening is ook live te volgen op radio en televisie in het programma Sneon yn Fryslân.

Mensen die thuis het programma volgen, kunnen dan ook terecht op de website www.frysketop100.nl om hun favorieten door te geven.

Daarnaast zullen vier weken lang op verschillende locaties in de provincie stemhokjes opduiken.

Dielnimmers meitsje kâns op in jukebox - Foto: Omrop Fryslân

Meer punten voor de nummer 1

Al meer dan 20 jaar zendt Omrop Fryslân op oudejaarsdag een lijst met de meest favoriete liedjes van het Friese publiek uit. Iedereen heeft invloed op de samenstelling van de lijst. Want bij het invullen van een top 5, krijgt de nummer 1 meer punten dan de nummers daarna. Onder de inzenders wordt dit jaar een jukebox verloot.

Stemmen op de Fryske top 100 kan vanaf zaterdag 23 november 13:00 uur tot en met Tweede Kerstdag op www.frysketop100.nl. Zoals altijd wordt de lijst uitgezonden op 31 december op 92.2 FM, op televisie en in de Omrop-app.

Trefwoorden: 
Drachten Fryske Top 100
(Advertentie)
(Advertentie)