Cambuurspeler Mitchel Paulissen: "Hele mooie goal, goed voor zelfvertrouwen"

23 nov 2019 - 07:40

"Ik denk dat het een hele mooie goal was. Op het moment dat ik hem raakte voelde ik al: deze kan er wel eens lekker in gaan." Dat dacht Mitchel Paulissen bij het maken van het derde doelpunt in de wedstrijd van Cambuur uit tegen FC Eindhoven (0-3).

Mitchel Paulissen

Het was ook de eerste competitiegoal van Paulissen. "Het is een cliché om te zeggen dat dit me niets doet. Het is goed voor het zelfvertrouwen. Ik moet gewoon mijn ding blijven doen en wachten op kansen die ik krijg."

Cambuur-trainer Henk de Jong was na afloop van de wedstrijd in Eindhoven ook een blij man. "Dat zijn de momenten om te scoren: de standaardsituaties. Dat heb ik ook geprobeerd te vertellen in de rust. Daarna pakten we goed door. En een wereldgoal van Mitchel Paulissen!"

"We staan er goed voor"

Over de statistieken denkt De Jong niet veel na, maar dat zijn ploeg voor het eerst in jaren in Eindhoven heeft gewonnen, dat komt wel binnen. "Dit voelt wel lekker. Er zijn ook jongens die punten hebben verspeeld. Dat doen we nu niet. We staan er goed voor!"

Henk de Jong 2

Cambuur had het in de eerste helft nog zwaar, vond Calvin Mac-Intosch, die het eerste doelpunt maakte. "Dat is niet makkelijk. Feit is dat je dan gewoon geduld moet houden. Ik vond dat we de eerste helft nog wat slordig waren."

Daarna kwamen de Leeuwarders echter goed terug. "Het is altijd lekker om te scoren, helemaal voor een verdediger. En deze belangrijke doelpunten zijn gewoon heel lekker. Dat voelt goed."

"Racisme hoort niet"

Na de aftrap waren de beide elftallen één minuut stil. "Het is wel iets om duidelijk te maken dat racisme niet hoort", zei Mac-Intosch. "Ik denk dat elk team wel minimaal twee drie buitenlandse jongens heeft en het slaat gewoon helemaal nergens op."

Calvin Mac-Intosch

(Advertentie)
(Advertentie)