Cambuur wordt wakker in tweede helft en verslaat FC Eindhoven

22 nov 2019 - 22:01

SC Cambuur heeft vrijdagavond met overtuiging gewonnen van FC Eindhoven. In de tweede helft scoorden de Leeuwarders drie keer in het Jan Louwers Stadion. Calvin Mac-Intosch, Robert Mühren en Mitchel Paulissen zorgden voor de eindstand van 0-3.

Foto: Orange Pictures

De Leeuwarders konden in Eindhoven geen beroep doen op middenvelder Jamie Jacobs, die bij de laatste training geblesseerd raakte. Zijn vervanger was Stanley Akoy.

In de eerste helft gebeurde er niet veel. De eerste grote kans van de wedstrijd kwam pas in de extra tijd van de eerste helft. SC Cambuurspeler Mees Hoedemakers haalde uit vanaf de rand van het strafschopgebied, maar zijn schot ging net naast het goal.

Tweede helft

Gebeurde er in de eerste helft niet veel, in de tweede helft was het meteen raak. De Leeuwarders kwamen al na een minuut spelen op voorsprong in Eindhoven. Een vrije trap van Hoedemakers werd bij de tweede paal ingekopt door verdediger Calvin Mac-Intosch.

Foto: Orange Pictures

Daarmee hield het nog niet op voor de Leeuwarders. In de 51e minuut stuurde Mac-Intosch van achteruit Issa Kallon de diepte in. Die haalde de achterlijn en kon met een afgemeten voorzet topscorer Robert Mühren bereiken. Hij maakte er met zijn dertiende doelpunt 0-2 van.

De eerste keer dat keeper Sonny Stevens van Cambuur getest werd, was in de 64e minuut. Toen bracht hij redding op een schot van Marcelo Lopes. Daarna kwam Cambuur op een 3-0 voorsprong. Akoy lag na een solo richting de goal van Eindhoven de bal af op Mitchel Paulissen. Die zette met een fraai schot in de kruising de eindstand op het scorebord: 0-3.

Dertien wedstrijden niet verloren

SC Cambuur heeft door de overwinning dertien wedstrijden op rij niet verloren en staat met 36 punten uit 16 wedstrijden bovenaan in de eerste divisie.

FC Eindhoven - SC Cambuur 0-3 (0-0) 47. Mac-Intocsh 0-1; 52. Mühren 0-2; 68. Paulissen 0-3.

Opstelling Cambuur: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Sambissa; Akoy, Hoedemakers, Maulun; Oratmangoen (45. Paulissen), Mühren (81. Ladan), Kallon.

(Advertentie)
(Advertentie)