SC Heerenveen volledig fit voor wedstrijd tegen PSV

Johnny Jansen kan zondag in de uitwedstrijd tegen PSV met zijn sterkst mogelijke opstelling beginnen. Toch wil Jansen zijn opstelling niet prijsgeven. "Daar doe ik deze keer geen uitspraken over."
© Orange Pictures
Of dat betekent dat dezelfde ploeg als tegen Sparta zondag op het veld staat wil Jansen niet zeggen. "Er gaat niet zoveel veranderen."
Heerenveen heeft al zeven wedstrijden op rij niet meer verloren en treft in PSV een tegenstander die in zwaar weer zit. De Eindhovenaren hebben al zes wedstrijden achter elkaar niet meer gewonnen.

"Al lang ongeslagen"

"Dat wij zo lang al ongeslagen zijn, dat doen we hartstikke goed", volgens Jansen.
"Dat PSV in een moeilijke fase zit, dat is ook duidelijk, maar ze hebben nog altijd veel kwaliteiten dus we zullen echt aan de bak moeten. Ik denk dat zij gebrand zijn op een goed resultaat. Ze zullen flink uit de startblokken komen om zo snel mogelijk te scoren. We moeten zorgen dat we het eerste kwartier goed doorkomen en vanuit daar kijken of we echt goed mee kunnen doen."
Johnny Jansen 1
Heerenveen heeft dit seizoen al een paar keer laten zien dat ze goede resultaten kunnen halen tegen ploegen die meer balbezit hebben.
"Ik hoop dat het net zo'n wedstrijd wordt als tegen AZ, daar teken ik voor! PSV zal ons ongetwijfeld terug drukken, maar dan zijn wij op ons sterkst. Wij moeten goed verdedigen en goede counters plaatsen. Maar we willen ook goed meevoetballen."
Johnny Jansen Oer PSV
Alle voetbalclubs in de ere- en eerste divisie komen dit weekend in actie tegen racisme. Gelijk na de aftrap maken ze een statement en wordt er een minuut lang niet gevoetbald. Dat gebeurt naar aanleiding van het incident van afgelopen weekend, waarbij een speler van Excelsior racistisch bejegend werd.

"Racisme? Dan voetballen we niet"

Terwijl de spelers stilstaan, zal er op een bord in het stadion de tekst verschijnen: "Racisme? Dan voetballen we niet". SC Heerenveen-doelman Warner Hahn heeft Surinaamse roots en vindt het een goede beslissing dat er nu een statement wordt gemaakt.
"Er is al heel veel over gezegd, maar ik denk dat hier nooit teveel gezegd kan worden", zegt Hahn.
"Ook ik ben wel eens racistisch bejegend en heb wel eens gedacht, bekijk het allemaal maar. Vaak zijn het ook mensen waar je het niet van verwacht. Soms vaders met kinderen, soms oudere mensen. Het komt helaas vaak voor en we moeten niet doen alsof het er niet is."
Warner Hahn 1
Trainer Johnny Jansen staat ook achter de actie. "Ik vind het goed dat het gebeurt, maar ik vind het waardeloos dat het moet. Als ik doorkrijg dat spelers er last van hebben, dan stappen we van het veld af en komen we ook niet meer terug."
Johnny Jansen 2
Verwachte opstelling: Hahn, Van Rhijn, Botman, Dresevic, Floranus, Faik, Veerman, Kongolo, Van Bergen, Odgaard en Ejuke.
De wedstrijd PSV - SC Heerenveen is zondagmiddag om 14.30 uur live te volgen bij Omrop Fryslân Radio in het programma Snein yn Fryslân. Het commentaar wordt gedaan door Arjen de Boer.