Trebol Harlingen zet alles te koop: stoelen, koffiekannen en kabels

22 nov 2019 - 19:28

De inboedel van stadsschouwburg Trebol in Harlingen staat te koop. Online kan geboden worden op stoelen, lampen, koffiekannen en alle andere spullen. Vrijdag was er voor belangstellenden een 'kijkdag'. Daar kwamen ongeveer 50 mensen op af. Het grootste deel daarvan kwam langs om nog één keer binnen te kijken.

500 stuollen, hûnderten meters oan kabels en Buurman en Buurman

"Dat is eigenlijk altijd zo bij dit soort zaken", zo zegt de eigenaar van de inboedel Pieter van der Schoot. "Mensen zijn toch nieuwsgierig. Misschien omdat ze hier als bezoeker zijn geweest of misschien dat ze zelf ooit hier hebben opgetreden." Echte kopers zitten er op de kijkdag niet veel tussen. "Misschien drie of vier. De meeste spullen wordt opgekocht door mensen in het buitenland. Die hoeven het niet in het echt te zien. Die kopen het gewoon en kijken dan bij de levering wel hoe het eruitziet."

Trebol wordt de komende maanden gesloopt en er komen appartementen te staan. Daarmee komt er een eind aan de culturele functie van het gebouw. Al sinds 1910 was het in gebruik als onder andere een restaurant en theater. Daar kwam eind oktober definitief een eind aan. De veiling van de inboedel is woensdag 27 november op internet.

(Advertentie)
(Advertentie)