Noppert overleeft eerste ronde Players Championship Finals

22 nov 2019 - 17:55

Danny Noppert heeft vrijdagmiddag de eerste ronde van de Players Championship Finals maar net overleeft. De Jouster darter won in Minehead in een beslissende leg met 6-5 van Ryan Searle uit Engeland.

Foto: Orange Pictures

De eerste vijf legs gingen met de darts mee, maar toen brak Searle de Fries in twaalf pijlen. Bij een stand van 4-2 voor de Engelsman miste Noppert twee darts om terug te komen. Searle profiteerde, maar zag de Jouster nog de volgende leg pakken.

Daarna kon Searle de overwinning maar niet binnenhalen. Noppert kwam goed terug en haalde er zelfs een beslissende leg uit. Daarin kreeg Searle een pijl voor de winst, maar hij miste. Via dubbel zes pakte Danny Noppert toch nog de winst in Minehead.

In de tweede ronde speelt de Jouster zaterdagmiddag tegen Mensur Suljovic uit Oostenrijk.

Halve finale

Vorig jaar haalde Noppert de halve finale van de Players Championship Finals. Na overwinningen op onder andere Mervyn King en Stephen Bunting verloor de Jouster uiteindelijk van Daryl Gurney.

De beste 64 spelers van de PDC Players Championship Order of Merit, de ranglijst van de vloertoernooien, doen mee aan het toernooi in Minehead. Het is het grote laatste televisietoernooi voor het WK in Londen, dat op 13 december begint.

(advertinsje)
(advertinsje)