Van drie naar één: weer een raadslid uit de fractie van PvdA Noardeast-Fryslân

22 nov 2019 - 16:32

Raadslid Cootje Klinkenberg-Franken stapt direct uit de fractie van de PvdA in Noardeast-Fryslân. Al sinds de verkiezingscampagne en de start van de nieuwe gemeente is de samenwerking met de fractie moeizaam, zegt ze. De fractie bestaat nu alleen nog uit Grytse Schaafstal, want eerder stapte Kevin Merkus al over naar de fractie van S!N.

Connie Klinkenberg-Franken - Foto: Gemeente Noardeast-Fryslân

Markus hie it oer ferskillen yn ynsjoch en te min romte foar gearwurking. Yn de ferklearring fan Klinkenberg-Franken steane deselde faktoaren. En neffens har gie de fraksje fan it iene nei it oare ynterne konflikt.

"Het verschil van mening over de invulling van de rol als oppositiepartij is voor mij cruciaal. Ik ben in deze raadsperiode altijd solidair geweest maar voor mij is van vertrouwen en goede samenwerking geen sprake meer."

Sit behâlde

Klinkenberg-Franken behâldt har sit yn de ried en bliuwt aktyf ûnder de namme Actief Links Lokaal. Se bliuwt wol lid fan de lanlike Partij van de Arbeid en se wol dat gedachteguod ek útdrage yn Noardeast-Fryslân.

Fractie en bestuur verrast

De fractie en het bestuur van PvdA Noardeast-Fryslân zegt onaangenaam verrast te zijn door het besluit van Klinkenberg. De verrassing zit niet alleen in het verlaten van de fractie, maar ook dat Klinkenberg haar zetel niet teruggeeft aan de partij.

Het was daarnaast wel bekend bij het bestuur dat fractievoorzitter Gryte Schaafstal en Cootje Klinkenberg een andere manier van oppositievoeren hadden. De fractie en het bestuur vinden het extra wrang omdat Klinkenberg bijzonder fel was toen Merkus de fractie verliet, maar nu zelf hetzelfde doet.

(advertinsje)
(advertinsje)