Oratmangoen vervangt geblesseerde Antonia bij Cambuur

21 nov 2019 - 15:37

Het was een imponerende sprint die Jarchinio Antonia afgelopen zondag aflegde in het duel met Almere City. Maar naast een mooie assist op de 2-0 leverde het de aanvaller ook een blessure op. Antonia is naar verwachting drie tot vijf weken uit de roulatie. In de wedstrijd van vrijdag tegen FC Eindhoven is Ragnar Oratmangoen zijn vervanger bij SC Cambuur.

Trainer Henk de Jong

De sprint van Antonia leidde dus tot de blessure. Hij sprintte met een snelheid van 37 kilometer per uur, zo is gemeten, maar moest toen plotseling vol op de rem om de bal af te kappen. Daarbij maakte hij een misstap en liep hij een enkelblessure op.

Volgens trainer Henk de Jong is het geen probleem om Antonia te vervangen: "Ik vind dat de jongens zich geweldig ontwikkelen, dat we gewoon verdergaan en weer een andere speler opstellen. Mitchel Paulissen doet het ook goed, maar dat is meer een speler voor de linkerkant. Ragnar is ook gewend om op rechts te spelen."

Statistisch lastig

Statistisch gezien is de wedstrijd tegen FC Eindhoven een lastige wedstrijd voor Cambuur. De tegenstander heeft dit seizoen nog geen wedstrijd verloren in het eigen Jan Louwersstadion. Bovendien was de laatste keer dat Cambuur in Eindhoven won in het jaar 2006. Deze statistieken zeggen Henk de Jong niet zoveel. "Van Roda JC hadden we ook nog nooit gewonnen. Hier hebben we in 2006 voor het laatst gewonnen. Het moet toch een keer veranderen.."

Jarchinio Antonia yn de sprint by de 2-0 fan Cambuur - Foto: Orange Pictures

Statement tegen racisme

Bij alle wedstrijden in de ere- en de eerste divisie doen de spelers in de eerste minuut niets. Daarmee willen ze een statement maken tegen racisme. Zondag werd de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior gestaakt, omdat supporters van Den Bosch zich racistisch uitlieten tegen Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira.

Dat de clubs nu in actie komen, vindt De Jong een goed initiatief. "Honderd procent terecht. Daar moeten we samen iets aan doen. Ik weet niet of het ooit uit te bannen is, want als er een vervelende idioot is die het doet, kan het altijd gebeuren."

Minút stilte

Schandalig

Keeper Sonny Stevens van Cambuur stond vorig jaar onder contract bij Excelsior. Die clubs waren betrokken bij het incident van afgelopen zondag. Stevens heeft contact gehad met zijn voormalige ploeggenoten.. "Ik heb alles meegekregen. Het is schandalig wat er gebeurt. Iedereen neemt het nu gelukkig over, dus hopen we dat het nu de kop in wordt gedrukt."

Sonny Stevens

Stevens speelt tot nu toe een prima seizoen. Met veel reddingen is hij belangrijk voor zijn ploeg.

Aan de andere kant krijgt Cambuur soms onnodig een tegendoelpunt, zoals in de thuiswedstrijden tegen Helmond Sport, TOP Oss en Almere City. Daar baalt Stevens van: "Soms gaat het de eerste zoveel minuten zo goed, dan kunnen we dat niet negentig minuten volhouden. Dat is een beetje gemakzucht."

Vanaf achterin het speelveld probeert Stevens daar iets aan te doen door luid te roepen. "Je probeert iedereen scherp te houden. Dat moet ook vanuit jezelf komen, maar ik wil wel die extra procenten geven."

De wedstrijd in het Jan Louwersstadion tussen FC Eindhoven en SC Cambuur begint aanstaande vrijdagavond om 20.00 uur. Het commentaar vanuit Eindhoven komt van verslaggever Andor Faber. Zaterdag is in het Cambuur Sjoernaal een uitgebreide samenvatting van de wedstrijd te zien.

(Advertentie)
(Advertentie)