Staking bij MCL in Leeuwarden: Raad van Bestuur wijst naar landelijk overleg

20 nov 2019 - 13:57

Ook bij ziekenhuis MCL in Leeuwarden wordt er woensdag gestaakt. Erica Bakkum van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis kan geen toezeggingen doen over een betere cao voor de zorgmedewerkers: "Je weet dat het op de onderhandelingstafel ligt, maar de officiële partij is de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen. Zij voert daar de onderhandelingen voor en dat laten wij ook graag zo. Er is een behoorlijke toenadering gedaan, maar het is aan de NvZ."

Foto: Omrop Fryslân, Hayo Bootsma

In het Leeuwarder ziekenhuis hangen diverse spandoeken met teksten als: "Een injectie van 5% komt ten goede aan de patiënt" en "Kwaliteitszorg verdient een goed cao, 5% = reëel." Sommige personeelsleden zijn verkleed en in de hal worden toespraken gehouden, ook door de Raad van Bestuur van het ziekenhuis.

"Wat we in het MCL doen is met man en macht de complexiteit proberen te begrijpen en ook de werkdruk en de waardering aan te pakken," zegt Erica Bakkum van de Raad van Bestuur.

Erica Bakkum van de Raad van Bestuur van ziekenhuis MCL

FNV: "Laat jullie zien"

Erik Gerritsen van vakbond FNV zegt: "Dat het zó'n draagvlak heeft onder de medewerkers, dat is een stimulans dat we op het goede pad zitten. Naast structurele loonsverhoging voor 2020 en 2021 willen we ook dat er voor 2019 nog iets op tafel komt wat structureel is. Niet een eenmalig bedrag, want dat verdampt. Dus ook voor 2019 moet er een structureel bod op tafel komen."

Volgens Gerritsen heeft de Raad van Bestuur van het ziekenhuis een sympathieke toespraak gehouden. Maar dat is niet genoeg, vindt hij. "De Raad van Bestuur is ook onderdeel van de werkgeversclub. Dan denk: ik laat het dan ook daar zien en laat je invloed gelden zodat we die cao krijgen."

Diverse toespraken en acties in het MCL in Leeuwarden

Trefwoorden: 
Leeuwarden staking MCL ziekenhuis
(Advertentie)
(Advertentie)