Shorttracker Brunsmann blijkt zwaar geblesseerd: "Seizoen is wel voorbij"

18 nov 2019 - 17:09

"Het seizoen is wel voorbij voor mij," zegt shorttracker Jasper Brunsmann. Meer dan een week geleden raakte hij geblesseerd, toen hij op de 1.000 meter door een val werd meegenomen de kussens in. "Door de adrenaline voelde ik eerst eigenlijk niets, terwijl mijn knie open lag," zegt Brunsmann. Maar in het ziekenhuis bleek dat het ernstiger was. "Eén pees is helemaal door, de andere voor de helft, de kapsel op mijn knie is kapot en er is een stukje van mijn dijbeen afgebroken. Slecht nieuws dus."

Jasper Brunsmann uit Oppenhuizen - Foto: Orange Pictures

"Nu is het zaak dat er zo snel mogelijk geopereerd wordt. Nu het nog vers is kunnen ze het nog goed aan elkaar zetten. Eigenlijk heb ik deze week alleen maar artsen en fysio's gezien om te kijken wat er aan de hand is," legt Brunsmann teleurgesteld uit.

Einde seizoen

"Ik heb sowieso drie maanden herstel nodig. Ik hoop dat ik in februari wel de oude ben, maar dan is het seizoen ook al bijna afgelopen. Het is het ergste dat mij zou kunnen overkomen, maar ik kan er niets meer aan veranderen," vertelt de shorttracker uit Oppenhuizen. "Ik krijg steeds meer pijn, het gaat steken en prikken en het voelt niet goed. Maar gelukkig gebeurt er nu wat."

Shorttracker Jasper Brunsmann is flink geschrokken

(advertinsje)
(advertinsje)