Sportcast: "Van den Belt zei dat er niks bij komt en ook niks weggaat"

18 nov 2019 - 16:38

Een verse sportcast met veel aandacht voor SC Cambuur. De Leeuwarders wonnen met 3-1 van Almere City FC en blijven daardoor koploper. Naast Cambuur is er ook aandacht voor Sven Kramer, want kan hij het eigenlijk nog wel? Geert van Tuinen, Andor Faber en Arjen de Boer praten jullie onder leiding van Jantine Weidenaar helemaal bij over het Friese sportweekend.

De podcast is ook te beluisteren op Spotify en in de podcast-apps.

De spelers van Cambuur hadden een mooi eerbetoon voor de geblesseerde Jordy van Deelen. Zij vierden namelijk een doelpunt met het shirt van Van Deelen. Wij belden met de verdediger. Hij was blij met de actie van zijn teamgenoten: "Eerst had ik het helemaal niet door en toen dacht ik opeens: 'Hé, dat is mijn shirt'. Ik fleurde gelijk helemaal op. Dat deed me wel wat."

Diepgang op het middenveld

De wedstrijd tegen Almere City verliep voor Cambuur uitstekend. Al onze analisten hebben genoten van het spel van de Leeuwarders. Arjen de Boer was onder de indruk van de diepgang bij Cambuur. "Ik denk dat het heel vervelend is om tegen Cambuur te voetballen, want als Mühren zich liet zakken, denderde Jacobs er wel overheen en als Jacobs achterin bleef hangen, snelde Maulun naar voren."

Cambuur doet het zo goed dat versterkingen in de winterstop misschien niet eens nodig zijn. Dat is maar goed ook voor de Leeuwarders, want die versterkingen komen er ook niet. Geert van Tuinen: "Gerald van den Belt zei tegen mij dat er niks bij komt en dat er ook niks weggaat."

De rug van Kramer

Schaatser Sven Kramer kwam er niet aan te pas op de wereldbekerwedstrijd in Minsk. Kramer heeft nog veel last van zijn rug. Toch houdt Andor Faber vertrouwen in Kramer: "Je hoeft Sven Kramer absoluut nog niet af te schrijven. Afgelopen jaar was hij eerst ook slecht en pakte hij later toch nog een titel."

Afwisselend praten sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Arjen de Boer en Geert van Tuinen je in deze podcast iedere maandag bij over het sportnieuws. De presentatie is in handen van Andries Bakker of Jantine Weidenaar.

(advertinsje)
(advertinsje)