Boekekast #8: Twee verhalen van Sipke de Schiffart

17 nov 2019 - 10:17

Luister jij graag naar Friese verhalen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Omrop Fryslân heeft in samenwerking met Boeken fan Fryslân een podcast ontwikkeld met de mooiste Friese boeken en verhalen van dit moment: de Boekekast. In deze achtste Boekekast twee verhalen van Sipke de Schiffart. Eerst 'In bysûndere moeting' en daarna 'Sjappy'. Beide verhalen worden voorgelezen door Eric Ennema.

Voor het verhaal 'In bysûndere moeting' kreeg De Schiffart in 2018 de Rely Jorritsmaprijs. Het verhaal is eerder verschenen in het Rely-nummer van het tijdschrift Ensafh. Dit verhaal is als eerste te horen in deze Boekekast.

Daarna volgt de voorpublicatie van De Schiffart zijn roman 'Sjappy'. Dit verhaal is eerder te lezen geweest in De Moanne, nummer 1, 2019.

Deze aflevering van Boekekast is net als de andere afleveringen te beluisteren op Spotify.

Sipke de Schiffart

Sipke de Schiffart schrijft zowel poëzie als proza. Daarnaast is hij ook in de weer als schilder. De verhalenbundel 'Wat it is om bang te wêzen', zijn debuut uit 2012, werd enthousiast ontvangen. De Schiffart werd genomineerd voor de Rink van der Velde- en de Douwe Tammingaprijs. Zijn proza wordt gekenmerkt door een fascinatie voor de dood, seks en geweld. Maar dan wel beschreven met zwartgallige humor.

De Boekekast is een podcast met Friese verhalen en fragmenten uit Friese boeken. Boekekast is een initiatief van Boeken fan Fryslân en Omrop Fryslân. Zestien weken lang wordt er iedere zondag een nieuw verhaal of boekfragment gepubliceerd. Boekekast is te beluisteren op de website van Omrop Fryslân, in de podcastapp en op Spotify. Kijk voor meer informatie over Boekekast op omropfryslan.nl/boekekast.

(advertinsje)
(advertinsje)