Harkemase Boys doet goede zaken, ONS verliest

16 nov 2019 - 17:14

Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan in de derde divisie van het zaterdagvoetbal. De ploeg uit Harkema won met 3-0 van Jong Almere City. ONS Sneek ging thuis met 2-1 onderuit tegen ODIN'59.

Foto: Orange Pictures

In het eerste kwartier van het duel gebeurde er niet veel. De eerste schrik was voor Harkemase Boys, toen keeper Erick Jansema een blessure opliep. Na een behandeling kon hij gelukkig verder. Daarna was het Harkemase Boys dat het duel in handen nam. Met kansen voor Berwout Beimers en Robert Stelpstra was de ploeg dichtbij een voorsprong, maar ze gingen met 0-0 de rust in.

Nog geen minuut in de tweede helft kwamen de Harkieten op voorsprong. Robert Stelpstra haalde uit vanaf ongeveer zestien meter en zag dat keeper Kort van Jong Almere er niet meer bij kon. In de 60e minuut kreeg Henny Bouius een duw in de rug in het strafschopgebied van Almere City, de strafschop werd door Jesse Renken tot 2-0 gepromoveerd. Daarmee was de wedstrijd in het slot. De 3-0 van Henny Bouius was dan ook nog voor de statistieken.

Door de overwinning staat Harkemase Boys nu de de derde plaats in de derde divisie met 23 punten uit 11 duels.

ONS Sneek blijft hekkensluiter

ONS Sneek had in de eerste tien wedstrijden nog niet gewonnen. Daar kwam thuis tegen ODIN'59 verandering in. De eerste kansjes waren voor de Snekers, maar Sam Crowther had zijn vizier niet op scherp staan. Daarna kwam ODIN'59 beter in de wedstrijd, maar ook zij kregen de bal er niet in. Het laatste kwartier van de eerste helft waren er voor beide teams genoeg kansen om het duel open te breken, maar de keepers stonden elke keer op de goede plek. De stand bij rust was dan ook 0-0.

In de tweede helft was de eerste kans voor ODIN'59, maar Sietse Brandsma zag dat keeper Justin van der Dam de bal kon pakken. Toch kwam de ploeg uit Heemskerk op voorsprong, toen Jayson Halman de 1-0 kon maken. Een kwartier voor tijd maakte Brandsma er 2-0 van. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar Nick Burger bracht met nog 10 minuten te spelen de spanning terug met een vrije trap van 35 meter.

ONS probeerde met man en macht de gelijkmaker te maken en wisselde drie keer, maar de gelijkmaker zat er niet meer in. Door het verlies blijven de Snekers de hekkensluiter van de derde divisie, met 3 punten uit 11 duels.

(advertinsje)
(advertinsje)