'Wereld zonder jou' van Trijntje Oosterhuis wordt 'Wrald sûnder dy'

Zangeres Trijntje Oosterhuis zal zaterdagavond een Friese versie van haar grote hit 'Wereld zonder jou' op het podium laten horen. Bij haar optreden in Neushoorn zingt ze het nummer samen met Rens Kroes, de zus van model Doutzen Kroes.
'Wereld zonder jou' was een grote hit van Trijntje in samenwerking met Marco Borsato. Maar omdat het lastig is om Marco voor ieder optreden te laten meezingen, heeft Oosterhuis daar iets anders op bedacht. "Het is een uit de hand gelopen grap. Meestal zingt het publiek dit nummer mee, maar ik vond het leuk om in elke plek waar ik optreed een collegazanger of zangeres te vragen om het lied mee te zingen."
Zo staat Trijntje eerder deze week nog met Edwin Evers op het podium, maar het zingen in het Fries is een hele uitdaging. "In Limburg werd ik aangemoedigd om in het plaatselijke dialect te zingen. Toen zei Rens (Kroes, red) 'daar gaan we overheen, we doen het nummer ook in het Fries!" En zo is 'Wrâld sûnder dy' ontstaan.

'Het publiek vindt dit zo ontzettend leuk'

Door hetzelfde nummer zo vaak te zingen met andere mensen, krijgt het ook voor de zangeres zelf een bijzondere lading. "Iedere stem waarmee ik samen zing is anders. Daarom hebben we het liedje al in verschillende toonsoorten gezongen. En het publiek vindt dit zo ontzettend leuk, die zingen ook mee als het moet."
Zorgen over haar Fries maakt Oosterhuis zich niet. "Het komt sowieso goed. Ik laat me er door Rens doorheen slepen."
Trijntje Oosterhuis over 'Wrâld sûnder dy'