Bijzondere bonbons uit Kollum vallen in de smaak bij bakkersvakwedstrijden

14 nov 2019 - 21:23

Tien keer een tien; dat kregen de bonbons van bakker Van der Bijl uit Kollum deze week bij bakkersvakwedstrijden in Drachten. De deelnemers moesten twee verschillende bonbons inleveren, die op tien verschillende punten beoordeeld werden.

Foto: Omrop Fryslân, Arjen Bosselaar

Anika en Hanneke zijn de bedenkers van de prijswinnende bonbons. Ze moesten bij de wedstrijd rekening houden met de structuur van de bonbons en de vulling, maar ook met de glans en de originaliteit. Er deden in totaal meer dan 180 bakkers mee aan de wedstrijden.

Verslaggever Arjen Bosselaar in gesprek met Anika en Hanneke

Maar hoe bedenk je nou zo'n heerlijke bonbon? "Je bent van te voren eerst aan het onderzoeken", vertelt Hanneke. "Hoe doen we het met de smaak? Hoe zullen we de bonbon decoreren? Daarvoor kun je ook op internet kijken, maar ook zelf gewoon proberen. En dan kom je uiteindelijk tot een resultaat."

Hoogste cijfers

Dat proces heeft wat opgeleverd. De bonbons hebben de hoogste cijfers gehaald bij de bakkersvakwedstrijden. Volgens Anika en Hanneke komt dat door de combinatie van het krokantje, het laagje chocolade en de frisse maar ook zure smaak.

Verslaggever Arjen Bosselaar in gesprek met Anne van der Bijl

Foto: Omrop Fryslân, Arjen Bosselaar
Trefwoorden: 
Kollum bakker bonbon
(advertinsje)
(advertinsje)