Een kijkje in de showbizz op het ijs bij verhalenavond

14 nov 2019 - 12:41

Kunstschaatsster Madelène van Beuzekom uit Lemmer is jarenlang de wereld over gereisd met het internationale gezelschap Holiday on Ice. Ze krijgt er altijd veel vragen over en dacht: laat ik mijn verhaal vertellen op de Verhalenavond. Vrijdag worden rondom in de provincie allerlei verhalen verteld.

Madelène van Beuzekom in Holiday on Ice - Foto: Madelène van Beuzekom

De kunstschaatsers waar ze mee werkte kwamen van over de hele wereld. "Het waren veel excentrieke mensen die heel uitbundig konden zijn. Of ik me er thuis voelde? Om heel eerlijk te zijn: ja. Ik hou ervan om in het middelpunt van de belangstelling te staan en mensen te vermaken."

Mooiste plek

De mooiste plaats waar ze geweest is, is Tallinn, de hoofdstad van Estland. Dat had ze vooraf nooit verwacht. "We hadden hiervoor opgetreden in Rusland waar het best grijs en grauw was, dus ik dacht dat het in Estland ook zo zou zijn. Maar toen we hier aankwamen zag het er middeleeuws en sprookjesachtig uit. Hier wil ik zeker nog een keer heen."

Ze heeft ook een boodschap. "Door iets te doen en er hard voor te werken kun je alles bereiken wat je wilt."

Madelène van Beuzekom vertelt over haar tijd bij Holiday on Ice

Omrop Fryslân staat deze week uitgebreid stil bij de verhalenavond van vrijdag 15 november. Vorig jaar was dit een van de onderdelen van de opening van het culturele hoofdstadjaar en het krijgt nu een vervolg. Op meer dan 100 plaatsen rondom in de provincie worden de verhalen verteld: bij de mensen thuis, bij bedrijven, in de horeca en in musea.

(advertinsje)
(advertinsje)