Baas Zalen Schaaf: Neushoorn verdient alle steun van de wereld

13 nov 2019 - 22:28

Neushoorn verdient de steun van de gemeente Leeuwarden, vindt Zalen Schaaf-baas Bobby Veenstra. Dat zei hij naar aanleiding van de conclusie van een rapport waarin wordt gesteld dat Neushoorn met het budget van nu eigenlijk geen bestaansrecht heeft. In datzelfde rapport staat ook dat de financiële positie van Neushoorn onder druk wordt gezet door Schaaf. Er moet dus kritischer worden gekeken naar het subsidiëren van producenten die in Schaaf programmeren.

Bobby Veenstra - Foto: Omrop Fryslân

De voorwaarden in Zalen Schaaf zijn veel gunstiger vanwege de lagere kosten, zo wordt geschreven. Veenstra is het daar niet mee eens, want al betaalt Schaaf geen huur, de gemeente geeft ook geen subsidie. Dat is met Neushoorn wel het geval

Verschillende doelgroepen

Ook verdient een stad als Leeuwarden minstens twee muziekpodia, vindt Veenstra en dat staat ook in het rapport. Daar komt nog bij dat zowel de Harmonie, Neushoorn als Zalen Schaaf zich op verschillende doelgroepen richten. Een fusie heeft daarom geen meerwaarde, stelt het rapport. Daar is Veenstra het helemaal mee eens.

Foto: Omrop Fryslan, Jan Durk de Haan

Burgemeester en wethouders zullen nu met de raad om tafel om de conclusies en de aanbevelingen van het onderzoek te bespreken. Ze nemen de tijd om met Neushoorn en De Harmonie te overleggen wat het voor hen betekent. Het onderzoek gaat over het jaar 2021 en daarna. Hoe het met Schaaf komt na 2020 is ook nog niet bekend.

(advertinsje)
(advertinsje)