VIDEO: Dit zijn de belangrijkste stikstofmaatregelen

13 nov 2019 - 19:29

Een lagere maximumsnelheid op de snelwegen en minder eiwit in het eten van koeien: het zijn twee maatregelen van het kabinet om ervoor te zorgen dat er weer huizen gebouwd kunnen worden. 'Vroempartij' VVD is niet blij met de lagere maximumsnelheid, vertelt Statenlid Durk Pool. PvdA-Statenlid Jaap Stalenburg vindt de maatregel volledig logisch.

De provincie Fryslân zal donderdag aan de slag met een eigen pakket stikstofmaatregelen, vertelt gedeputeerde Avine Fokkens. Het gaat dan om zaken als langzamer rijden op provinciale autowegen, maar ook om maatregelen voor boeren die vlakbij een natuurgebied boeren. Wat die maatregelen worden is nog niet bekend.

De Raad van State bepaalde in mei 2019 dat de Nederlandse aanpak om de stikstofuitstoot terug te brengen en daarmee kwetsbare natuurgebieden te beschermen, niet aan de Europese regels voldoet. Sommige projecten konden door het oordeel van de Raad van State niet doorgaan. Vergunning worden in sommige gevallen niet verleend en in andere gevallen zelfs ingetrokken. Deze week kwam het kabinet met een noodwet. Meer nieuws over stikstof is te vinden op onze dossierpagina.

(advertinsje)
(advertinsje)