Jongerenafdeling VVD Leeuwarden tegen lachgasverbod

12 nov 2019 - 22:47

De jongerenafdeling van de VVD, de JOVD, is tegen een verbod op lachgas in de horeca. Dit in tegenstelling tot de moederpartij, die juist voor zo'n verbod is. Op dit moment laat de gemeente Leeuwarden op initiatief van de VVD onderzoeken of zo'n verbod wel mogelijk is. In de raad lijkt een meerderheid voor zo'n verbod te zijn.

Foto: Omrop Fryslân, Willem de Vries

In een horecagelegenheid discussieerden dinsdag de lokale VVD met de jongeren van de JOVD. Volgens JOVD-Fryslân-voorzitter Diana Al-Sarayfi is voorlichting wel belangrijk, omdat veel jongeren niet precies weten wat de gevaren van lachgas zijn, maar past het verbieden ervan niet bij het liberale gedachtegoed van de VVD.

Volgens Petra van der Sloot van de VVD lijkt het soms wel de normaalste zaak van de wereld om lachgas te gebruiken, maar dat is het niet en dat moet het ook niet worden, zei ze dinsdagavond. Waar de JOVD vindt dat er bij normaal gebruik geen risico's zijn, stelt de VVD juist dat er wel veel ongelukken mee gebeuren. In sommige andere gemeenten is het ondertussen al verboden. De VVD hoopt dat dit ook in Leeuwarden zal gebeuren.

Trefwoorden: 
VVD lachgas JOVD
(advertinsje)
(advertinsje)