Gelukte 'operatie': Fonejachtbrug in Wâldwei open vanwege brugtransport

17 nov 2019 - 15:45

Het gebeurt eigenlijk nooit, alleen met bijzondere transporten, maar na wat oponthoud was het zondag om half vier zover: de Fonejachtbrug in de Wâldwei tussen Garyp en Warten ging open omdat er een ponton met een nieuwe brug voor de provincie Noord-Holland doorheen moest varen. Binnen een kwartier was dat klaar en kon het verkeer weer over de brug rijden.

Foto: Omrop Fryslân, Aise van Beets

Net na drie uur was er kort oponthoud omdat niet alle slagbomen dicht gingen. Maar bij de tweede poging ging het dus goed.

Foto: Omrop Fryslân, Aise van Beets

De Kogerpolderbrug moet naar West-Graftdijk en is gemaakt in Sumar bij Solidd-Steel. De brug kan niet over de weg worden vervoerd omdat-ie te groot is. Daarom is er voor het Prinses Margrietkanaal gekozen.

Foanejachtbrêge - Foto: Rijkswaterstaat

Het is ook uniek dat de opening van de Fonejachtbrug 's middags is. Eigenlijk wordt dat, als het al gebeurt, alleen 's nachts gedaan. Maar voor dit transport maakt Rijkswaterstaat een uitzondering. Dat is omdat de spoorbrug Grou over het Prinses Margrietkanaal na 17 november tijdelijk niet wordt bediend vanwege onderhoud. Op deze manier is er zo weinig mogelijk hinder op het water van de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl.

(Advertentie)
(Advertentie)