Vuurwapens en harddrugs bij huiszoekingen helingszaak No Surrender-leden

12 nov 2019 - 20:24

Bij huiszoekingen op vijf plekken heeft de politie vijf vuurwapens en soft- en harddrugs in beslag genomen. De zoekingen hebben te maken met de aanhoudingen van drie mannen uit Noordwolde en Vledder. Ze worden verdacht van heling, witwassen en lidmaatschap van de verboden motorclub No Surrender.

De politie nam ook geheelde auto's in beslag:

No Surrender-leden

"Naast de vuurwapens hebben we ook veel gestolen voertuigen in beslag genomen", vertelt Marjolein Wildeman van de politie Súdeast-Fryslân. "Het gaat om auto's, bestelbusjes, motoren, pick-ups en trailers." Mogelijk wordt er nog meer gevonden, want de politie is nog bezig met de huiszoekingen.

Drugs en wapens

Naast vijf vuurwapens zijn ook vijf nepwapens, een boksbeugel en pepperspray in beslag genomen. Ook werden twee kilo softdrugs, een handelshoeveelheid harddrugs, meer dan 35 duizend in contanten en meer dan 30 voertuigen ingenomen.

"De drie verdachten gaven de stelers opdracht om bestelbusjes te stelen. Dat gebeurde vooral in de omgeving van Arnhem en Amsterdam. Die busjes kregen ze weer onder zich, dat noemen we heling. Vervolgens brachten zij de gestolen voertuigen weer in de bovenwereld." Dat deden ze nadat ze de auto's uit elkaar hadden gehaald.

Mensen voelden zich geïntimideerd

De drie mannen waren dus lid van de motorclub No Surrender, die verboden is. "Daarvan weten we dat ze zich veelal bezig houden georganiseerde criminaliteit. Dat is ondermijnend en doet iets met het gevoel van de mensen. In Noordwolde voelden mensen zich geïntimeerd."

Wildeman sluit niet uit dat er nog meer verdachten worden aangehouden. "Dat hangt ervan af hoe het onderzoek zich ontwikkelt." De verdachten worden op 15 november aan de rechter-commissaris voorgeleid.

Verslaggever Auke Zeldenrust en Marjolein Wildeman, teamchef politie Súdeast-Fryslân

Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust
(Advertentie)
(Advertentie)