Eerste exemplaar Grote Voorleesboek uitgereikt aan Aart Staartjes

11 nov 2019 - 21:29

Het tweede deel van Het Grote Voorleesboek is uitgereikt aan Sesamstraat-acteur Aart Staartjes. In het boek staan meer dan zestig verhaaltjes, liedjes en gedichtjes voor kinderen van 2 t/m 6 jaar.

Foto: Hippe Kiek Fotografie by Sjoeke

Ter ere van het 10-jarige jubileum van het tijdschrift en online platform Heit&Mem was er op zaterdag 6 november een feestje voor ouders in Fryslân. Meneer Aart van Sesamstraat kreeg daar het eerste voorleesexemplaar van het voorleesboek. Staartjes had ook nog wat tips voor de voorlezende ouders: "Je moet je niet aanstellen en geen rare dingen doen, dat vinden kinderen niet leuk. Ouders die andere stemmetjes opzetten vinden ze ook niet leuk. Ja, je moet heel gewoon doen."

Nieuwe editie

Aan schrijvers en illustratoren van Fryslân is eind 2018 een oproep gedaan om een bijdrage in te sturen voor de nieuwe editie van het voorleesboek. Zo'n 166 mensen hebben hun werk ingestuurd. De tekstredactie, bestaande uit Tjitske van Dijk, Hermien van der Meer en toekomstig Kinderboekenambassadeur Lida Dykstra hebben de teksten beoordeeld en hielpen bij verbeteringen. Illustrator Marijke Buurlage heeft de beeldredactie verzorgd.

(Advertentie)
(Advertentie)