Lessen van Google voor ondernemers en studenten in Leeuwarden

11 nov 2019 - 13:08

Ondernemers en studenten die hun bedrijf of website op internet beter zichtbaar willen maken, kunnen in Leeuwarden cursussen krijgen van Google. Het bedrijf staat met een speciale bus vijf dagen lang in de Friese hoofdstad en geeft verschillende workshops.

Lessen van Google voor ondernemers en studenten in Leeuwarden

In de bus is een klein lokaaltje met 24 stoelen. Er zijn workshops over bijvoorbeeld marketingstrategie of de analyse van prestaties van een website. Maar mensen kunnen ook één op één advies krijgen. "Sommige mkb'ers weten niet dat mobiele bezoekers in zes seconde een website beoordelen. Wij geven ze daarom hier tips om hun website te verbeteren", zegt Pim van der Feltz, directeur van Google Nederland.

Marleen van Mastwijk heeft maandag de eerste workshop gevolgd. Van Mastwijk heeft jaren voor een baas gewerkt, maar na een sabbatical van twee jaar heeft ze het roer omgegooid. Ze wil nu haar eigen webshop. En daarvoor denkt ze de workshops in de bus goed te kunnen gebruiken: "Ik heb me voor drie workshops ingeschreven. De basiskennis is er al, maar ik wil graag meer weten over hoe mijn toekomstige webshop beter zichtbaar is en hoe ik mijn doelgroep goed kan bereiken."

Ook profijt voor Google

Goed gevonden worden op de zoekmachine van Google is voor ondernemers belangrijk. Met de advertenties verdient het bedrijf veel geld. Dat de techgigant mensen zelf leert hoe je bovenaan hun eigen zoekmachine komt te staan, vindt Van Mastwijk geen probleem. "Google helpt mij nu ook om een betere ondernemer te worden doordat ik leer hoe ik mezelf beter op de kaart kan zetten."

Mensen die mee willen doen aan een cursus wordt geadviseerd zich van te voren in te schrijven. Maandag staat de bus op het Waagplein, dinsdag op het Wilhelminaplein en de rest van de week weer op het Waagplein.

Verslaggever Lennie Bronsveld bij de Google Bus

(Advertentie)
(Advertentie)