Harry van der Molen: 'Mogelijk noodwet stikstof nodig'

10 nov 2019 - 14:55

CDA-kamerlid Harry van der Molen denkt dat er mogelijk een noodwet moet komen om de problemen rondom stikstof op te lossen. Hij zei dat zondag in het Nieuwsforum van het Omrop Fryslân-programma Buro de Vries.

Foto: Omrop Fryslân, René Koster

"Het is een hele lastige kwestie", volgens Van der Molen. "Wij vinden dat de boeren een kans moeten hebben om te boeren. Het plan van D66 om de maximumsnelheid naar 90 kilometer per uur terug te brengen wijzen we af als 'niet realistisch'."

Waar de oplossing voor het probleem dan wel ligt, laat de Friese parlementariër in het midden. "Eerlijk gezegd zit ik niet zo in het stikstofdossier. Het kabinet komt op korte termijn met plannen. Alleen al het feit dat daarbij het scenario van een noodwet genoemd wordt, geeft al aan dat het om in lastige puzzel gaat."

Harry van der Molen oer in stikstofwet

Naast Van der Molen waren Ria Kraa en Romke Postma te gast in het Nieuwsforum. Kraa is hoofdredacteur van het Friesch Dagblad en Postma is fractievoorzitter van Gemeentebelangen in Dantumadiel. Zij hadden maandag en dinsdag levendige begrotingsbijeenkomsten.

It folsleine Nijsfoarum yn Buro de Vries

Buro de Vries is een programma met achtergronden bij het nieuws. Het wordt elke week uitgezonden op zondag, tussen 11:00 en 13:00 uur. De volledige uitzending is hier terug te luisteren.

(advertinsje)
(advertinsje)