Hoogste score op OMF Concertconcours voor Britsumer De Nije Bazún

10 nov 2019 - 08:50

Brassband De Nije Bazún uit Britsum heeft bij het OMF Concertconcours in Drachten de hoogste score behaald: 88,17 punten. Onder leiding van Jaap Wils wonnen ze ook de prijs voor het beste inspeelwerk voor de vertolking van Aurelia.

De Nije Bazúm fan Britsum - Foto: Frederik Kampstra

De Nije Bazún promoveert door het resultaat ook een divisie. Ze zijn niet de enige: ook jeugdbrassband ProJunior uit Gerkesklooster onder leiding van Dineke Oostra-Kamminga gaat een divisie omhoog. In de vierde divisie werd Concordia uit Wânswert eerste onder leiding van Gouke Gerben Wielinga. Met 85,75 punten promoveren zij ook.

Euphonia naar eerste divisie

De laatste promovendus is Euphonia uit Wolvega. Zij haalden 86,75 punten en mogen de volgende keer uitkomen in de eerste divisie.

In totaal deden negen orkesten mee in De Lawei: zes uit Fryslân en drie van buiten onze provincie.

Première Van Toeten en Blazen

Aan het eind van de concoursdag speelde fanfare Beatrix fan Doezum nog de première van het stuk Van Toeten en Blazen van de Friese componist Jan de Haan. Het werk is geschreven in opdracht van de OMF (Organisatie van Muziekverenigingen Fryslân).

Het optreden van brassband De Nije Bazún uit Britsum

Het optreden van brassband De Nije Bazún uit Britsum

Koperkanaal

Tijdens het concours werden ook opnames gemaakt voor het videokanaal en de audiostream 'Koperkanaal' van Omrop Fryslân. Koperkanaal is er speciaal voor liefhebbers van de muziek van harmonie, fanfare en brassband. Koperkanaal bestaat uit livestreams van HaFaBra-evenementen, zoals het OMF Concertconcours, het YouTube-kanaal, de online radiozender Koperkanaal en het radioprogramma Koperkanaal FM (elke zondag tussen 6.00 en 8.00 uur op de radio).

(advertinsje)
(advertinsje)