Suzanne Schulting gediskwalificeerd op 1000 meter in Montréal

10 nov 2019 - 07:28

Shorttrackster Suzanne Schulting heeft zich bij de wereldbekerwedstrijd in Montréal niet voor de finale op de 1000 meter geplaatst. De olympisch kampioene kwam in haar halve finale wel als eerste over de finish, maar werd gediskwalificeerd, omdat ze van haar lijn afweek.

Suzanne Schulting - Foto: www.orange-pictures.nl

Een week geleden won Schulting de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen op de 1000 meter nog. Dat was in Salt Lake City. Nu ging de winst naar Kim Boutin uit Canada.

Op de 1500 meter haalde Rianne de Vries de halve finale. Na een valpartij, waarbij ook De Vries was betrokken, volgde een herstart. De Vries werd vijfde in haar halve finale.

Bij de mannen werden Itzhak de Laat (1000 meter) en Daan Breeuwsma (1500 meter) al in een vroeg stadium uitgeschakeld. Dylan Hoogerwerf had een betere dag: hij haalde de B-finale op de 1000 meter. Daarin eindigde hij als derde, achter de Hongaarse broers Liu.

Ploegenachtervolging

Op de relay haalden de vrouwen de finale ook niet. Schulting reed mei Lara van Ruijven, Yara van Kerkhof en Xandra Velzeboer. Ze werden in hun halve finale derde, achter Rusland en Italië.

De mannen werden in de kwartfinale al uitgeschakeld na een penalty.

Op de gemengde achtervolging ging het aanvankelijk beter: Schulting, Van Ruijven, De Laat en Breeuwsma haalden de finale. Daarin lagen ze ook voorop, totdat Schulting viel. Uiteindelijk eindigde Nederland als vierde.

Zondag ook nog

Zondag is de laatste dag van de wereldbeker in het Canadese Montréal.

(advertinsje)
(advertinsje)