Trainer Johnny Jansen: "Ejuke wisselen? Nee, hij kan verschil maken"

10 nov 2019 - 09:18

"Chidi kwam binnen en iedereen applaudisseerde voor hem." Dat zei trainer Johnny Jansen van SC Heerenveen, nadat zijn ploeg zaterdagavond met 2-1 won van Sparta Rotterdam. Chidera 'Chidi' Ejuke had met twee goals een belangrijk aandeel in die winst.

Chidera Ejuke spile yn de earste helte net al te bêst, mar Jansen woe him net wikselje.

Chidera Ejuka speelde in de eerste helft niet al te best, maar Jansen wilde hem niet wisselen. "Het komt wel voorbij dat je denkt, verdikkie, dat is vandaag niet goed genoeg, moet ie er af? Maar dan ga je met elkaar overleggen en dan zeg je: dat moeten we niet doen, hij kan het verschil maken."

"Op tafel te dansen"

De Nigeriaan stond een uur na de wedstrijd nog op de tafel te dansen, en kreeg ook nog een opdracht van Jansen. "Hij moet straks eerst naar boven toe om een rondje te geven, en dan mag hij naar huis."

"Soms denk je, pass die bal een keer eerder. Dat dacht ik volgens mij ook bij de 2-1, leg die bal terug op mij", zei invaller Jordy Bruijn over Ejuke. Toch vind hij de Nigeriaan belangrijk voor het team. "Hij is altijd dreigend en gevaarlijk, dat is fijn."

Vaak op de bank

Bruijn begon het seizoen nog met een basisplaats, maar zit nu vaak op de bank. "Wat mij betreft kan ik er gewoon in, het is alleen de keuze van de trainer. Ik ben er altijd klaar voor."

Ejuke was na afloop 'excited' over de wedstrijd. "Maar niet eens vanwege de goals, maar omdat wij uiteindelijk gewonnen hebben."

"Tweede helft meer geduld"

"In de eerste helft verloren we de bal vak omdat we te haastig waren om te scoren. In de tweede helft hadden we meer geduld," zo verklaarde Ejuke het verschil tussen de twee helften. "De tweede helft was heel goed voor ons. We gaven niet op, wat er ook gebeurde."

'Chidi' moest lang wachten op zijn goals. "Ik had veel moment waar de tegenstanders vlakbij me zaten. Ik ben geduldig geweest en op het goede moment gewacht. Toen dat moment kwam, ben ik er voor gedaan. En dat heeft zich uitbetaald."

(advertinsje)
(advertinsje)