Aris niet langer hekkensluiter na eerste 'echte' winst

De basketballers van Aris Leeuwarden hebben zaterdagavond Apollo Amsterdam verslagen. In sporthal Het Kalverdijkje werd het 86-78 in het voordeel van de ploeg van Ferried Naciri.
© Aris Ljouwert
Aris begon goed en pakte al snel een marge van tien punten. Amsterdam kwam met wat dichterbij, maar het eerste kwart eindigde uiteindelijk in 20-15. Ook in het tweede kwart hield Aris die voorsprong vast tot een ruststand van 39-37.
Na rust trok Aris de goede lijn door. Het bouwde de voorsprong langzaamaan weer wat uit, tot 64-54 op het eind van het kwart. Die voorsprong gaven ze in het laatste deel van de wedstrijd ook niet meer uit handen en Aris won uiteindelijk met 86-78.

Eerste winst

Het was de eerste echte winst voor de Leeuwarders. Eerder werd wel een regelementaire 20-0 winst op Leiden behaald.
Door de winst haalt Aris de Amsterdammers in op de ranglijst. De Leeuwarders zijn daardoor niet langer hekkensluiter.