LDODK begonnen met overwinning op promovendus KV Tempo

10 nov 2019 - 15:20

LDODK is het nieuwe zaalseizoen in de Korfbal League begonnen met een overwinning tegen KV Tempo. In Alphen aan den Rijn werd het 20-25 in het voordeel van LDODK tegen de promovendus.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en stond een tijd op voorsprong. Vooral Tempo-speelster Elma Schreuder was op schot. Zij scoorde zes keer, waarvan vijf in de eerste helft. Tempo kwam op een 9-5 voorsprong, maar in de laatste seconden van de eerste helft kon LDODK door een vrije bal van Lieneke Pries voor het eerst een voorsprong pakken: 12-13.

Daarna liep de ploeg uit Gorredijk vlot in de tweede helft uit naar 14-18. Op 17-18 werd het nog even spannend, maar daarna pakte de ploeg van trainer Henk Jan Mulder de overwinning.

Foto: LDODK

Acht doelpunten Zwart

Erwin Zwart maakte met acht goals de meeste doelpunten voor LDODK. Andere schutters waren Christian Dekkers (5), Marjolijn Kroon (4) en Marloes Frieswijk (4).

In de 'Wedstriid fan de wike' staat elke week op Omrop Fryslân radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop extra aandacht besteed aan de wedstrijd, die verkozen is tot 'Wedstriid fan de wike'. De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te zien.

Trefwoorden: 
LDODK korfbal league Tempo
(advertinsje)
(advertinsje)