"Actie van supportersvereniging Nieuw Noord heeft grens overschreden"

09 nov 2019 - 21:02

Supportersvereniging Nieuw Noord heeft een grens overschreden met het ophangen van posters in Heerenveen en omgeving. Dat vinden de politie en de gemeente Heerenveen. De supportersgroep heeft honderden posters opgehangen als protest tegen de straffen die de gemeente en de politie gaven na aanleiding van de wedstrijd tegen VVV Venlo.

Foto: Eigen foto

Op de posters doet de supportersgroep uitspraken over de integriteit van medewerkers van de politie en de gemeente Heerenveen. Volgens de twee instanties gaat dat veel te ver, zo hebben ze zaterdagavond bekendgemaakt in een verklaring. De posters zijn ondertussen weggehaald.

"Gemeente en politie niet objectief"

De supporters van Nieuw Noord verwijten de gemeente en de politie dat zij niet objectief zijn. "Een medewerker van de gemeente die de zaken moet beoordelen en een medewerker van de politie die er bij was in Venlo hebben een relatie. Dan kun je dus nooit objectief zijn. Dat lijkt mij niet juist", volgens voorzitter Bart Jan Kuiper.

De supportersgroep heeft de namen van deze mensen op de posters gezet, die nu dus door de gemeente en politie weggehaald zijn.

Gesprek

Zowel de gemeente als de politie hebben aangegeven in gesprek te gaan met Sportclub Heerenveen en supportersgroep Nieuw Noord.

(advertinsje)
(advertinsje)