Kelvin de Ruiter wil de beste 'strongman' van de wereld worden

09 nov 2019 - 16:35

Sterke man Kelvin de Ruiter uit Surhuisterveen is van plan volgende week de sterkste 'strongman' van de wereld te worden. De sterke man staat bovenaan in de Champions League en maakt ook een hele goede kans om de eindstrijd en dus de titel binnen te halen.

Over een serie van vijftien wedstrijden, die in alle delen van de wereld worden gehouden, strijden de twaalf sterkste mannen van de wereld om de prestigieuze titel. De finale zou in Mexico zijn, maar is verplaatst naar Portugal. Het hele seizoen ging het al goed met de krachtpatser die 165 kilogram zwaar is en tussen de zesduizend en zevenduizend kilocalorieën per dag eet, bijvoorbeeld een pak brinta per dag.

Motivatie

Hij werd al Nederlands kampioen sterke man en wereldkampioen truckpull, oftewel vrachtwagentrekken. De start van dit seizoen was dramatisch, maar gaf de inwoner van Surhuisterveen ook motivatie. Zijn vader overleed aan het begin van het seizoen. Hij wilde zo graag dat Kelvin Nederlands kampioen zou worden.

Voor De Ruiter was het reden om als eerbetoon aan zijn vader nog meer te trainen er alles eruit te halen wat erin zat. Daardoor werd hij de sterkste man van Nederland en gaat het ook heel goed in de Champions League. Na veertien wedstrijd heeft hij 114 punten gehaald. De nummer twee heeft 79,5 punten, een groot verschil dus.

Meerdere onderdelen

Dat wil nog niet zeggen dat de finale in Portugal met twee vingers in de neus gedaan kan worden. Alle wedstrijd zijn er andere onderdelen. Daar hangt ook veel vanaf. Het ene ligt De Ruiter beter dan het andere en dat geldt ook voor zijn concurrenten. Maar hij is wel vol vertrouwen over de goede afloop.

Kelvin de Ruiter

Met de sterke man wedstrijd en ook de internationale wedstrijden verdienen de deelnemers niet veel geld. Het kost eigenlijk alleen maar geld. De Ruiter moet er dus gewoon bij werken. Dat is een druk bestaan. "Leven als een non", zo zegt hij. "Opstaan, werken, eten, trainen, slapen en weer opstaan."

Van Rusland tot Dubai

Zeker de Champions League wedstrijden eisen veel tijd. De wedstrijden zijn van Rusland tot Dubai. Dan is het reizen een behoorlijke aanslag. Maar De Ruiter heeft het er zeker voor over, helemaal nu het zo goed gaat.

De finalewedstrijd zijn 16 en 17 november in Portugal.

Zondag in Buro de Vries op Omrop Fryslân Radio wordt aandacht besteed aan de tocht van Kelvin de Ruiter naar de finalewedstrijden in Portugal. Buro de Vries is er zondag tussen 11.00 en 13.00 uur.

(advertinsje)
(advertinsje)