Filmtip Noordelijk Film Festival: The 48 Hour Film Project Leeuwarden

09 nov 2019 - 10:24

In Leeuwarden kunnen filmliefhebbers tot en met 10 november weer hun hart ophalen op het jaarlijks Noordelijk Film Festival. Iedere dag van dit festival geeft de Friese regisseur Bart Dokter een filmtip. Deze zaterdag deel 4 met 'The 48 Hour Film Project Leeuwarden.

Foto: Noordelijk Film Festival & Lars Hoekstra

"Mijn filmtip voor vandaag is The 48 Hour Film Project Leeuwarden, ik organiseer dit namelijk sinds 2013. Het is geweldig als je bedenkt dat de films die je daar ziet, allemaal in een tijdbestek van slechts 48 uur zijn gemaakt. Daarnaast staan wij, als 48-organisatie, hier ook stil bij de eerder dit jaar overleden Pieter Verhoeff op onze eigen manier. Komt dat zien!

Ook worden vandaag verschillende films van Pieter Verhoeff gedraaid op 35 mm film in het oude Filmhuis (nu omroep Leo). Een must see voor de echte filmfanaat om tal van redenen dus."

The 48 Hour Film Project Leeuwarden - Een weekend vol bloed, zweet en tranen was het op 2 en 3 november. Alle teams die meededen aan het 48 Hour Film Project Leeuwarden moesten in twee dagen hun films maken. Deze films worden zaterdag 9 november in De Harmonie in Leeuwarden vertoond. Alle inzendingen zijn in twee groepen ingedeeld, groep A en groep B. Groep A is te zien om 17.00 uur, en groep B om 19.15 uur. Om 21.00 uur is de prijsuitreiking, ook in De Harmonie.

(advertinsje)
(advertinsje)