Henk de Jong: "Heel tevreden met hoe we hebben gespeeld"

08 nov 2019 - 23:22

"Het eerste halfuur waren wij top. Ik ben heel tevreden met hoe wij hebben gespeeld. En dat is een uitwedstrijd tegen zo'n verdedigende ploeg." Dat zei Cambuur-trainer Henk de Jong vrijdagavond na afloop van het duel met Roda JC in Kerkrade. De Leeuwarders wonnen voor het eerst in de geschiedenis uit tegen Roda: 1-2.

Hoewel zijn ploeg voornamelijk in de beginfase goed speelde, hield De Jong een slag om de arm. "We kunnen niet alles in een keer hebben. We zijn in juni opnieuw begonnen met deze ploeg en nu staan wij na veertien wedstrijden bovenaan. Dat is uniek. Ik geniet van mijn mensen."

Jacobs: "Iets te spannend"

Voor middenvelder Jamie Jacobs was het een enerverende avond. "Ja, wat mij betreft iets te spannend. Ik vind dat we het eerste uur hartstikke goed hebben gevoetbald en dan vergeten we eigenlijk door te drukken. We hadden het gevoel dat we het in het eerst half uur al af konden maken. Dat hebben we niet gedaan en toen werden we slordig. Roda kwam goed terug. We winnen uiteindelijk nog, maar het was spannend."

De openingstreffer van de Leeuwarders kwam op naam van Jacobs. "We hebben het de afgelopen week op de training geoefend. In principe was het een drie-tegen-twee. De keeper stond in de korte hoek, dus ik kon hem rustig in de lange hoek schuiven."

"In het eerste half uur speelden we echt hartstikke goed", volgens Jacobs. "We vergeten in de laatste fase goed af te ronden, daardoor krijgen we het later nog lastig. We mogen terugkijken op een goed eerste half uur."

"Genoeg kwaliteit"

Bij de 1-1 had Cambuur het even moeilijk. "In het begin van de tweede helft hadden we het ook even lastig, maar ik denk dat we het daarna goed hebben opgepakt. We hebben de rust bewaard en zijn ons ding blijven doen. Dan zie je dat we genoeg kwaliteit hebben om deze wedstrijd ook binnen te slepen."

Foto: Orange Pictures

"We waren in de allerlaatste fase niet goed. We kwamen er wel, maar of we stonden niet goed of we schoten de bal niet goed in. Dat is zonde. We hebben genoeg kansen gehad, maar dat biedt in ieder geval genoeg uitzicht voor de volgende wedstrijden. Dan vallen ze misschien weer wat makkelijker", zei Jacobs.

"Het kwam ook omdat zij na dertig minuten wat anders gingen spelen. Ze gingen 4-4-2 spelen en toen werd het wat lastiger om Robin en mij vrij te krijgen. In de tweede helft ging dat al stukken beter. We hadden even een opbouwmomentje nodig, zodat we er weer doorheen konden spelen. Uiteindelijk hebben we dat prima gedaan."

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal Roda JC
(advertinsje)
(advertinsje)