LDODK staat na 7 jaar weer tegenover Tempo, nu in Korfbal League

08 nov 2019 - 17:15

In 2012 stonden de korfballers van LDODK uit Gorredijk en Terwispel tegenover de spelers van Tempo uit Alphen aan den Rijn. De wedstrijd ging om promotie naar het hoogste niveau. De Gorredijksters wisten toen de eerste Friese ploeg in de Korfbal League te worden. Maar Tempo is afgelopen seizoen uiteindelijk ook gepromoveerd. Zaterdag treffen de ploegen elkaar weer. Met twee hoofdrolspelers van toen, zien we terug én vooruit.

In april 2012 moesten de Friese korfballers in de kruisfinales winnen van Tempo voor deze promotie. In een beste-van-drie won LDODK, in een thriller na verlenging met 23-22. Daarna wist de ploeg uit Gorredijk door winst op OVVO in de finale de eerste Friese ploeg in de Korfbal League te worden. Daar spelen ze intussen al zeven jaar. Van de huidige selecte van LDODK stonden alleen André en Erwin Zwart destijds ook al op het veld.

De reportage uit 2012 is hier nog eens terug te kijken:

De Kuorbal League bestaat uit 10 ploegen. Tempo en Groen Geel debuteren op het hoogste niveau.

De bovenste vier teams spelen na de reguliere competitie in de play-offs om een plaats in de finale op 4 april 2020 in Ahoy Rotterdam. De nummer 10 degradeert, en de nummer 9 speelt play-down tegen de verliezend hoofdklasse-finalist.

Korfbal League 2019/2020

1. Blauw Wit (Amsterdam)
2. DOS'46 (Nijeveen)
3. DVO (Bennekom)
4. Fortuna (Delft)
5. Groen Geel (Wormer)
6. KZ (Koog a/d Zaan)
7. LDODK
8. PKC (Papendrecht)
9. Tempo (Alphen a/d Rijn)
10. TOP (Sassenheim)
Trefwoorden: 
LDODK korfbal league Tempo
(advertinsje)
(advertinsje)