19 Friese bedrijven krijgen groei-award FD Gazelle

08 nov 2019 - 11:21

Het Financieele Dagblad reikt ieder jaar de FD Gazellen Awards uit een bedrijven in Noord-Nederland die het snelst groeien. Er zijn drie categorieën: groot, middel en klein. Bij de grote bedrijven staat onderhoudsbedrijf Wits Noord uit Drachten op de tweede plaats. In de categorie kleine bedrijven kreeg softwaremaker Cloud++ uit Joure een derde plaats. In totaal zijn er 19 Friese bedrijven met een FD Gazelle-nominatie.

Wits Noord in Drachten - Foto: Google Street View

De snelstgroeiende bedrijven zijn volgens het FD in de stad Groningen te vinden, bijna de helft van alle noordelijke nominaties komt uit de Groninger hoofdstad. In totaal hebben 53 bedrijven in het noorden de titel FD Gazelle ontvangen. Van de landelijke lijst komt zo'n 7 procent van de bedrijven uit de noordelijke provincies. De meeste Friese bedrijven in de lijst zijn in Heerenveen gevestigd.

Het gaat om bedrijven die minstens 20 procent in omzet zijn toegenomen over de laatste drie boekjaren. De categorieën zijn ingedeeld op basis van de omzet: kleine bedrijven zijn van 250.000 tot 2 miljoen, middelgrote tussen de 2 en 10 miljoen en grote bedrijven boven de 10 miljoen.

Friese bedrijven met een FD Gazelle (met de ranking)

Grote bedrijven: Wits Noord (2, Drachten), Bedrijfsfitness Nederland (4, Heerenveen), Biddle (5, Kootstertille), Bougroep Dijkstra Draisma (6, Dokkum), FiscFree (8, Heerenveen), Movacolor (9, Sneek) en Probo Sign (10, Dokkum)

Middelgrote bedrijven: Geje Truck Hydraulics (8, Heerenveen), Health2work (10, Surhuisterveen), Van Vuuren Group (14, Grou) en Ventus Groep (15, Heerenveen).

Kleine bedrijven: Cloud++ (3, Joure), CTNET (8, Heerenveen), Effectus-HR (11, Leeuwarden), Het Kleine Prinsje (13, Harlingen), MGciviel (15, Joure), Netsupport (16, Leeuwarden), Picknickers (19, Terherne) en Snekeware New Media (23, Sneek).

(advertinsje)
(advertinsje)