Salmonella-bacterie gevonden bij vlees van Weidenaar in Dokkum

07 nov 2019 - 20:40

Vleesleverancier Weidenaar uit Dokkum haalt per direct producten met rundvlees uit de winkels omdat de salmonella-bacterie is vastgesteld. Daardoor kunnen er verschillende producten besmet zijn. De bacterie is gevonden bij een reguliere kwaliteitscontrole in een grondstof die weer bij een ander bedrijf vandaan komt. Onder andere supermarkt Albert Heijn verkoopt meerdere producten van het Dokkumer bedrijf.

Waddenburger van Weidenaar - Foto: Weidenaar

Het gaat bijvoorbeeld om zogenaamde Waddenburgers, Waddengehakt, rundersaucijzen en Wadden-saucijzen. Op de website staat een lijst met alle specifieke producten, het gaat om producten met een houdbaarheidsdatum tot 7-11-2019 en 11-11-2019. Weidenaar vraagt om de producten niet op te eten en ze terug te brengen naar de winkel. Het eten van besmette producten is met name een gevaar voor kinderen, ouderen, zwangere vrouwen en mensen met een zwak afweersysteem.

Het zou met name gaan om supermarkten in het noorden van het land. Het is de eerste keer dat er salmonella is gevonden bij het bedrijf. Het bedrijf geeft aan erg te zijn geschrokken en Wini Weidenaar van het bedrijf geeft aan het te betreuren, ook al komt het vlees bij een andere leverancier vandaan. Directeur Lieuwe Weidenaar maakt op de website excuses naar iedereen.

De besmetting is intussen aangegeven bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Alle partijen die vlees hebben ingekocht, zijn op de hoogte gesteld om het vlees uit de winkels te halen.

(advertinsje)
(advertinsje)