The Homesick tekent bij Sup Pop: in de voetsporen van Nirvana en Fleet Foxes

06 nov 2019 - 20:53

De Dokkumer band The Homesick heeft een contract getekend bij platenmaatschappij Sub Pop. Dat label komt uit Seattle en is bekend van de debuutplaat van Nirvana en albums van bijvoorbeeld Father John Misty, The Shins en CocoRosie. Volgend jaar brengt The Homesick hun tweede plaat The Big Exercise ook uit bij Sub Pop. "Een hele eer", zegt zanger Jaap van der Velde.

Jaap van der Velde van The Homesick over het contract bij Sub Pop:

Twee jaar geleden brachten Van der Velde, Elias Elgersma en Erik Woudwijk hun debuutplaat Youth Hunt uit. Die werd positief ontvangen. Toen ontstond ook het contact met Sub Pop. "Zij zijn onze muziek toevallig op het spoor gekomen", vertelt Van der Velde. "Dat vonden ze mooi. We raakten aan de praat en zodoende komt onze tweede plaat nu uit bij Sub Pop."

Die plaat komt uit in februari. Dan speelt The Homesick eerst wat concerten in Nederland en daarna in de rest van Europa. "De bedoeling is dat we na de zomer van 2020 naar Amerika gaan om daar te touren. Maar dat staat nog niet vast."

Nirvana, Fleet Foxes en Beach House

Sub Pop is voor wat meer alternatieve bands misschien wel het grootste platenlabel. "Het is een heel groot label met een grote geschiedenis. Nirvana bijvoorbeeld", vertelt Van der Velde. "Maar ook de laatste jaren hebben ze veel artiesten die we leuk vinden, dat ik denk dat dat wij daar wel bij passen. Bands zoals Fleet Foxes en Beach House. Binnen ons genre zijn dat grote bands."

Eerste single

De titel van het nieuwe album komt uit de biografie van Scott Walker, een zanger die eerder dit jaar overleed. Sommige nummers heeft de band eerder al live gespeeld. Donderdag bracht The Homesick de eerste single van de nieuwe plaat alvast uit. Dat nummer heet I Celebrate My Fantasy.

(advertinsje)
(advertinsje)